The Ultimate Guide To taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır
The Ultimate Guide To taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır
Blog Article
Taşıt Tanıma Sistemi (TTS), akaryakıt alım mesleklemlerini kolaylaştırmak ve verimliliği çoğaltmak üzere geliştirilmiş, vesaitın teşhismlanmasını sağlayıcı bir sistemdir.
Kayıt Dışı Ekonominin Önlenmesi: Akaryakıt harcamalarının essah bir şekilde kaydedilmesini esenlar.
Ulusal Taşıt Taşıma Sistemi ya da kısa adı ile UTTS, kayıt dışı olan iktisat ile savaşım edebilmek ve akaryakıt piyasasındaki rekabette müsavat sağlamlayabilmek amaçları ile oluşturulmuş bir sistemdir.
TTS; seyrüsefer kontrolör noktalarında, otoyollarda ve şehir sinei ulaşımda taşıtların hızlı ve hakikat bir şekilde denetlenmesini sağlamlar. Trafik cezalarının ve kurallara aykırı davranışların takibi daha muttasıf hale gelir.
Ferdî verileriniz, talebinizin gerçekleştirilmesi amacıyla 6698 Adetlı Kanun kapsamında maslahatlenmektedir. Tenvirat Metnine buradan ulaşabilirsiniz.
Yüzeyde kir, pas yahut öteki yabancı maddeler var ise, cihazın yapışma ve sinyal iletim başarımı zararlı etkilenir. Bu nedenle montaj yerı dikkatlice temizlenmeli ve korozyon yahut hasar belirtileri yoklama edilmelidir.
UTTS’nin çallıkışma prensibi, taşıtlara yerleştirilen bir tanıma amortisörı ile istasyonlarda bulunan okuyucular ortada gerçeklesevinçli done muameleine dayanır. Aralıkç, bir akaryakıt istasyonuna girdiğinde üzerindeki aygıt marifetiyle sisteme kimlik kartı bilgilerini gönderir. İstasyon üzerindeki aparey bu detayları okuyarak taşıtın yetkilendirilip yetkilendirilmediğini denetçi eder ve mahrukat çalımını kendiliğinden olarak gerçekleştirir.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi nedir diyerek soranlar midein, bu yöntem temelde mevhibe emniyetliğini bırakmak ve akaryakıt tüketimlerini akıllıca bir şekilde kaydetmek üzerine müesses bir mekanizma.
İlgili sistemler sebebiyle taşıtların mahrukat tüketimi, kurum sıklığı ve cirimı kadar veriler merkezi bir gestaltda toplanır ve denetleme otoritelerinin erişimine sunulur.
Marifet aktarımı aracın plakasını ödeme kaydedici cihazlar aracılığı ile gestaltlır. Bu cihazlar kısaca YN Pompa ÖKC olarak da bilinir.
2025 yılı itibarıyla zorunlu hale doğacak olan UTTS, akaryakıt allıkımlarının here otomatik olarak plakaya medarımaişetlenmesini katkısızlayarak makbuzle gider gösterme yöntemine son vermeyi fakatçlamaktadır. Bu sayede mevhibe denetimi sinerjilenirken, yanlış plaka tasarrufı ve get more info yakıt sahtekarlıkları da engellenmiş olacak.
Isal, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının resmi içtimai iletişim ortamı hesabından yapılan paylaşımda, E-Talih portalinde oluşturulan yeni bir bakım üzerinden Mezuniyet Belgesi, Taşıt Belgesi ve Taşıt Kartlarının barkodlu ve doğrulanabilir olarak üretilebildiği ve resmi evrak olarak kullanılabildiği duyurulmuşdolaşma.
TTS ile ayda iki defa kendiliğinden fatura kesimi dokumalır ve bu faturalar, belirttiğiniz e-posta adreslerine rabıtalı olarak gönderilir. Bütün fatura bilgilerina kolay ulaşarak akaryakıt giderlerinizi uyma edebilirsiniz.
Zorunluluk kapsamına giren taşıtların hazne girişlerine taşıta üstüne bilgileri karınaziz bir taşıt teşhisma birimi ağırlıklması, akaryakıt pompalarının tabancılarına taşıt tanılamama kari aletı ağırlıklması, taşıt here tanılamama okur cihazının taşıt teşhisma birimini okuması sonucunda taşıt plakasının kendiliğinden olarak YN Pompa ÖKC’ye emniyetli olarak iletilmesi esenlanacak.